De centrale verwarming is een verwarmingssysteem waarbij de warmte die nodig is om uw huis te verwarmen centraal wordt opgewekt. Hiervoor wordt een CV-ketel en radiatoren gebruikt. Er zijn heel veel mogelijkheden en combinaties mogelijk.

In de eerste plaats dient u een keuze te maken tussen centrale of decentrale verwarming. Bij centrale verwarming wekt 1 toestel de warmte op (centrale ketel) binnen uw woning. De warmte wordt vervolgens via leidingen verdeeld over de woning.

Bij decentrale verwarming staan afzonderlijke toestellen in voor de warmteproductie in verschillende ruimtes in uw woning. Ook de keuze van brandstof speelt een belangrijke rol.

Verwarmingstoestellen kiezen?

De meest populairste verwarmingstoestellen zijn radiatoren of convectoren. Radiatoren geven hun warmte af via stralingswarmte uit het warme water dat vanuit de cv-ketel via leidingen door de woning verspreid wordt. Bij convectoren wordt de warmte afgegeven door convectie. Heeft u liever onzichtbare verwarming?, dan kunt u kiezen voor vloerverwarming, luchtverwarming of wandverwarming. Deze zijn duurder, maar zorgen voor minder energieverbuik.

Wilt u weten wat het beste bij u past?
Neem vrijblijvend voor advies contact met ons op! via 06-36079064 of mail naar info@correainstallaties.nl.